Villa met corten staal Eeuwigelaan Bergen

Een klassieke bungalow aan de Eeuwigelaan heeft aan privacy en ‘smoel’ gewonnen door hem te bekleden met corten staal

EEUWIGELAAN

De Eeuwigelaan is de bekendste laan van Bergen, omdat het de weg is naar Bergen aan Zee, en omdat er riante, mooie en grote, soms interessante huizen staan.

BUNGALOW

Bij de laatste verbouwing van deze Rietveld-achtige bungalow uit 1954 was de achterzijde, de zuidkant aangepakt. Door het oplopende dak daar te verlengen zijn hoge puien (3,30m) en een groot overstek ontstaan.
Aan de voorkant loopt het dak af wat een 2m lage en gesloten gevel oplevert, die niets van de allure van de achterzijde heeft. Hier bevinden zich de slaapkamers van de dochters van het gezin, een badkamer en een logeerkamer: geen ideale situatie, slapen aan de ‘s zomers drukke laan.
Deze voorkant is bovendien donker, door de ligging aan de noordkant en onder de bomen. De ingang ligt aan de oostkant, in de lijn van het huis uit 1954, ver naar achteren, en is altijd donker.

LICHT EN LUCHT

Ons wordt gevraagd het huis lichter te maken en een garage toe te voegen.
Door het aanbouwen van een vleugel met slaapkamers en badkamer voor de kinderen wordt het huis met een vierde kwart voltooid. Het dak van deze vleugel volgt de daklijn van het bestaande huis en krijgt een gevel van cor-ten staal, gesloten aan de noordkant, maximaal open aan de oostkant. Door de grote puien aan de oostkant krijgen de meiden uitzicht op de tuin in de ochtendzon.

CORTEN STAAL

De bestaande voorgevel wordt ook in corten staal ingepakt. Het rechterdeel is opengewerkt met een olijftakkenpatroon, vrij naar de gevelpatronen van de villa van Roberto Cavalli in Toscane. De dichte panelen zijn eigenlijk garagedeuren, want één slaapkamer is veranderd in de dubbele garage. De wagens staan geparkeerd op de massief eiken slaapkamervloer.

<Je- contact