Verbouwen clubhuis cricket- en hockeyclub VVV

Verduurzamen en vergroten clubhuis

 

HOCKEYCLUB VVV

VVV, de Amsterdamse Cricket- en Hockeyclub Veni Vidi Vici’ is opgericht op 1 juni 1902 en is daarmee een van de oudste hockeyclubs van Nederland.

Onder het motto: ‘verbouwen is het nieuwe bouwen’ hebben we een ontwerp gemaakt voor VVV, dat op een prachtige plek zit in Amstelveen, net over de grens met Amsterdam.

De laatste 10 of 20 jaar blijven mensen in Amsterdam. En zij krijgen hockeyende kinderen. Dat worden er zoveel dat de gemeente Amsterdam eist dat VVV, oorspronkelijk een studentenclub, ook jeugdleden opneemt. De club heeft daarom dringend meer ruimte nodig. En betere douches.

 

1976 – 2004

Het eerste clubhuis op deze plek dateert van 1976. Dat clubhuis bestond uit meerdere ‘huizen’ met de kleedkamers en douches op afstand erachter. Die huizen zijn in 2004 gesloopt om plaats te maken voor een vierkant clubhuis met een stevige bar en een zitkuil met open haard. De kleedkamers en de douches uit 1976 zijn destijds blijven staan en zijn dus aan vervanging toe.

 

2016 – 2017

Het clubhuis uit 2004 laten we zoals het is – alleen de keuken wordt vergroot. De kleedkamers worden gestript. Alle gevels worden geïsoleerd en met hout betimmerd. Aan de noordkant komt een overstekende verdieping. Hierdoor ontstaat een beschutte ingang onder een grote instructieruimte met uitzicht op veld 1. Op de kleedkamers aan de oostkant wordt een goed geïsoleerd houten dak gelegd. Aan de zuidkant komt een uitbreiding van één laag met opslag en personeelsruimte.

 

DUURZAME INSTALLATIES

Met Cees Groot (Groot Ecobouw, Egmond) wordt een duurzaam concept ontwikkeld. Een hybride: er wordt zoveel mogelijk duurzaam verwarmd door middel van een bodem-water-warmtepomp met zonnecollectoren. Voor pieken in de warmtevraag voor het bestaande clubhuis -niet bepaald optimaal geïsoleerd- wordt de bestaande gasgestookte ketel gehandhaafd. Er worden 80 zonnepanelen op het bestaande dak en 44 op het nieuwe dak gelegd. Alle verlichting is LED-verlichting.

In de nabije toekomst, als de gasprijs stijgt en de gasketel is afgeschreven, kan de hybride installatie-opzet worden opgewaardeerd naar energieneutraal en all-electric.

 

DOUCHES

Douchen is voor voetballers, zeggen hockeyers. Maar je moet wel goede douches aanbieden aan de leden, scholieren en bezoekende clubs. De kleedkamers en de douches krijgen gietvloeren met vloerverwarming en nieuw tegelwerk. De douches bij de selectiekleedkamers krijgen douchewater-warmteterugwinning.

<Je- contact