Lichte luifel Tally-Ho, Heiloo

Tally-Ho is een begrip in Noord-Holland: mooie winkels met mooie kleding voor mooie vrouwen.

Behalve in Bergen, Hoorn, Alkmaar, Egmond en Amsterdam zit Tally-Ho in Heiloo met een mooie winkel aan de Raadhuisweg.

Die winkel zit verstopt tussen een grote sportwinkel en de plaatselijke Kruidvat in een rij twintigste-eeuwse winkelpanden tegenover de Witte Kerk. In het begin zaten hier de plaatselijke bakker, slager, kruidenier en groenteboer, die nu in het winkelcentrum Het Loo te vinden zijn.

 

APARTE PANDEN

De charme van de losse panden is verloren gegaan in de jaren 70. Toen is er één luifel voor de hele rij getrokken- in de stijl van het winkelcentrum van die tijd. Inmiddels is de luifel aan vervanging toe. Het is er altijd donker. Het lekt door de lampen. Er is leegstand.

De eigenaar van het dubbelbrede pand met de Kruidvat en Tally-Ho vroeg ons een voorstel te maken voor de hele straat. Dat kon als inspiratie dienen voor de andere verhuurders. Want het is best voorstelbaar dat hier weer leuke winkels komen, met elk een eigen pui met passende luifel.

 

LICHT EN LUCHT

Daarna is een ontwerp gevraagd voor een luifel voor het hele pand en een pui voor Tally-Ho.

Als contrast met de dikke, zware, donkere luifel hebben we een lichte glazen luifel ontworpen.

En in plaats van de lage witte pui van de Tally-Ho stelden we een hoge houten pui voor.

Door de constructie tot een minimum te beperken valt er zoveel mogelijk licht doorheen. De constructie is in twee delen aan de bestaande staalconstructie gelast. De twee delen zijn ook gelast. Er is geen bout of moer te zien.

Bij de Tally-Ho is de constructie onlosmakelijk verbonden met de pui daaronder. Dat komt doordat de hardstenen penanten aan weerszijden van de gelakte eiken pui één kader vormen met de verzinkte bovenbalk.

<Je- contact