Jaren dertig huis met glazen aanbouw

Een jong gezin bewoont een huis uit de jaren dertig in Bergen, gerenoveerd in 2015 tot een eigentijds maar knus huis. Er is een een diepe tuin bij met een trampoline en een sfeervol tuinhuis, een lichte plek aan de tuin voor werk, muziek en spel voor het jonge gezin.

 

VERBINDING

Wat node gemist wordt is een soepele verbinding van huis en tuinhuis, en een bijkeuken. Ons ontwerp zou meer moeten zijn dan alleen een verbinding. Dat leidt tot het voorstel van een kas als verlenging van het huis: een hoge ruimte die precies de vorm van het huis overneemt. En een zijbeuk met een ruime ingang en bijkeuken, en de verbinding met het tuinhuis.

 

UITBOUW

De nieuwe zijbeuk is vanaf de weg zichtbaar als een strakke houten uitbouw met een geheime voordeur. In het verlengde van de houten ingangspartij is een beglaasde lage ruimte met een glazen dak dat aansluit op de hoge kas.

 

KAS

Door de hoogte van de kas kijk je vanaf de slaapkamers op de verdieping zo de kas in.

In de loftachtige ruimte in de kas wordt gewerkt, gelezen en gedineerd, met de ervaring van het groen van de tuin, licht, lucht, ruimte en de seizoenen.

 

SEIZOENEN

In de winter fungeert de kas als warmtebuffer voor het huis. Dan is het zaak om je in het huis terug te trekken. In de lente, zomer en herfst vangt de kas de energie van de zon. Met de vloerverwarming af en toe aan is er een prima klimaat. Door een grote schuifpui van 5 meter breed ben je zo buiten, en in de kas heb je dat gevoel natuurlijk al.

<Je- contact