Jaren 50 huis energieneutraal

Een stel bijzonder aardige mensen heeft net weer een familiehuis betrokken op een familieplek in Bergen. Het karakteristieke huisje uit de jaren vijftig van de vorige eeuw ademt nog steed de sfeer van die tijd met het terrazzo, smalle gangen, een steenkoude kleine keuken en minimaal sanitair. Bijzonder is de bel-etage: aan de voorzijde zit die op een meter boven het straatpeil, aan de achterkant is het een kelder met een hoogte van 2 meter.

 

EXTRA RUIMTE

De wens is het huis te bewaren en als geheel als het even kan energieneutraal te verbouwen en extra ruimte aan te bouwen voor samenzijn met veel vrienden.

 

DUURZAAM

Duurzaamheid omvat het simpele principe dat slechts hetgeen wat oneindig beschikbaar

is weggenomen kan worden van de aarde. Niet alleen op het gebied van energie, maar zeer zeker ook op het gebied van materiaalgebruik. Het huis wordt zoveel mogelijk natuurlijke en gezonde materialen verbouwd en uitgebreid.

 

ISOLATIE

Het huis, dat uit louter steen en beton en een dun houten dak bestaat, wordt als geheel stevig geïsoleerd met natuurlijke materialen. Vooral het dak krijgt een zeer hoge isolatiewaarde. De aanbouw is voor een groot deel van triple glas met de dichte delen en het groendak ook stevig geïsoleerd, zodat de aanbouw bij een beetje zon al zorgt voor het opvangen van zonne-energie.

 

ALL ELECTRIC

Doordat het casco zo is opgewaardeerd en er laag-temperatuur-vloerverwarming wordt aangelegd, gaat het huis van het gas af. Een eenvoudige lucht-water-warmtepomp zorgt voor ruimteverwarming en tapwater. 27 zonnepanelen zorgen voor een flinke eigen opwek van energie. All electric. Klaar voor de toekomst.

 

BIOBASED

Duurzaamheid in de bouw bereiken we met biobased hernieuwbare materialen: hout voor de constructie en betimmering, vlas en houtvezel voor isolatie, constructieplaten zonder schadelijke lijm en leemstuc. Al die materialen samen zorgen voor een heilzaam binnenklimaat.

<Je- contact