Glazen huis Hoflaan, Bergen

De helft van een twee-onder-een-kap-woning uit 1975 is opgewaardeerd met een open gevel met mooi metselwerk en een glazen huis, dat de tuin insteekt.

PIPI LANGKOUS

Het charmante Pipi Langkous-huis, door de huidige bewoners volgepakt met designklassiekers, is ondanks het vergroten van de vensters in 2000 nog steeds aan de donkere kant. De kunststof kozijnen kunnen allang niet meer.

DUURZAAM

We maken een plan met grote glaspartijen. De kunststof kozijnen èn de aluminium schuifpuien worden vervangen door hoge, brede ramen en schuifpuien van onbehandeld Iroko. Dat vergrijst langzaam en is een duurzaam alternatief, omdat het nooit geschilderd hoeft te worden.

GLAZEN HUIS

Op de plek van één van de schuifpuien is een doorbraak gemaakt naar een minimalistische aanbouw: een verlaagd gedeelte dat de tuin insteekt, een zitkuil in het gras met een geheel glazen opbouw.

Het glazen huis is opgebouwd uit een geïsoleerde bak –met vloer- en wandverwarming- met hoge constructieve glaswanden en een dak van dubbel glas. Door het dak steekt de schoorsteen voor de houtkachel.

Onderuit zittend op de bank in het glazen huis is je ooghoogte 60 cm boven het maaiveld. Daardoor voel je je omgeven door de natuur in de warmte van het huis.

 

<Je- contact