Verbouwen clubhuis AMHC, Alkmaar

VERBOUWEN AMHC

De AMHC, de Alkmaarsche Mixed Hockeyclub is verbouwd onder het motto: ‘verbouwen is het nieuwe bouwen‘. Het oorspronkelijke gebouw uit 1955 werd al eens uitgebreid in 1975 en 1989. In 2014 hebben we er weer één geheel van gemaakt en door de plaatsing van een tribune is het terras veel groter en toegankelijker geworden. Maar de ziel van het gebouw is behouden. Een leger aan sponsors heeft alles mogelijk gemaakt.

NIEUWE INGANG

Er is een nieuwe ingang ontstaan aan de voorkant. Onder het terras zijn 4 kleedkamers gebouwd met douches met vloerverwarming. In deze strook zijn ook de ruimtes voor trainers en scheidsrechters gebouwd, bereikbaar vanaf het plein voor de ingang. Door herschikking van het programma is ook het sanitair geheel vernieuwd. Buiten is het terras uitgebreid met een brede tribune, die een aanleiding is voor ontmoetingen van ouders, teambesprekingen, losse contacten. De zijkant van het gebouw wordt bepaald door een ruige houten muur. De kozijnen zijn geschilderd in een grijsgroene tint. Zo past het gebouw in de steeds natuurlijker wordende omgeving.

INTERIEUR

In het interieurontwerp is de ziel van het clubgebouw behouden. De witte tegels met de donkere voegen zijn voor een groot deel gespaard en zijn veranderd in tegeltableaus tussen wit gestucte muren. De vloeren zijn afgewerkt met een gietvloer van polyurethaan. Slijtvast en hygiënisch. De muren in de douches en de wc’s hebben ook een polyurethaan-laag gekregen. De centrale gang biedt zicht op een wand in de clubkleur groen met manshoge letters: AMHC, zodat gasten weten met wie ze te maken hebben. Het trappenhuis is geschilderd in de kleur van het logo van de club: brandweerrood.

De douches zijn voorzien van elektronisch geregelde douchekoppen. Alle verlichting is LED-verlichting.

HERGEBRUIK

In de kleedkamers zijn de stalen steunen van de zitbanken en de kapstokken hergebruikt door ze te stralen en te verzinken. Deze duurzame aanpak bleek ook nog eens de goedkoopste. Door nieuwe degelijke planken is een stoere sfeer ontstaan.

<Je- contact