Beach house Prins Hendriklaan, Bergen

Vergroting en transformatie tot een beach house

VERGROTING MET EEN ZOLDER

Een bescheiden vrijstaand hoekhuis uit 1962 is getransformeerd in een stoer pand met veel leefruimte. De begane grond is flink uitgebreid: de keuken is een woonkeuken geworden met kookeiland en ingebouwde zitbanken. De woonkamer is verdubbeld door toevoeging van een tuinkamer. Het bestemmingsplan bood de mogelijkheid een volwaardige zolderverdieping toe te voegen, een kans die is aangegrepen door er een ruimtelijke loft van te maken. Hierdoor is het huis één laag hoger geworden dan de directe omgeving. Door de open kopgevels zit je daarboven tussen de boomkruinen.

BEACH HOUSE

De opdrachtgevers wilden graag een strandhuisgevoel, wat wij hebben vertaald in de ruige planken en overstekken, en de spierwit geschilderde gevel. De betimmering van de zolderverdieping is naar beneden doorgetrokken door dezelfde planken te gebruiken. Door de inwerking van zon en wind zal het hout vergrijzen, dan ontstaat een neutraal kleurenpalet van spierwit en zilvergrijs.

DUURZAAM

Er zijn duurzame materialen gebruikt. De kozijnen zijn van onbehandeld Iroko, dat nooit meer geschilderd hoeft te worden. De betimmering van Douglas, ook onbehandeld, dat op een natuurlijke manier vergrijst. Het dak is opgebouwd uit Isovlas dakelementen, waarin gebruik wordt gemaakt van afvalmateriaal uit de vlasindustrie.

<Je- contact